INICI HISTÒRIA NOTÍCIES ACTUACIONS VIDEOS PREMIS L' ESCOLA LA FESTA DISCOGRAFIA CONTACTAR

El Verger, a 20 d’Octubre de 2007

Estimats companys/es,
Després de la tragèdia que ha assolit el nostre poble i intentant continuar amb normalitat el curs dels dies, l’escola de música de l’A.M. El Verger us convida a la conferència-col·loqui que encetarà el nou curs musical 2007-08. En esta ocasió gaudirem de la presència d’un convidat especial: en Pasqual Pastor i Gordero, distingit especialista en el camp de la pedagogia musical.
Els punts a tractar seran els següents:
- La importància de la música en les primeres etapes de l’educació.
- Les convalidacions acadèmiques en instituts, conservatoris i escoles de música.
- Torn obert de preguntes.

Esperem la vostra presència, ja que hem decidit tractar estos temes que considerem força importants i sovint desconeguts per a la majoria de pares/mares i educadors/es.

Sempre al servei de la música i de l’educació,
Comissió educativa i
Junta directiva
de l’A.M. El Verger

 

 

 

 

 

 

 


Punts a tractar:
- La importància de la música en les primeres etapes de l’educació.
- Les convalidacions acadèmiques en instituts, conservatoris i escoles de música.
- Torn obert de preguntes.

Pasqual Pastor i Gordero. Breu currículum
Cursa estudis musicals al Conservatori de Música de València.
És llicenciat en Ciències de l’Educació, secció Pedagogia per la Universitat de València; llicenciat en Teologia per la Universitat de Salamanca i diplomat en Magisteri, Ciències Humanes.
Promou i presideix el primer moviment associatiu del professorat de música d’àmbit estatal centrat en la renovació pedagògica musical del sistema educatiu general: l’Associació del Professorat d'Educació Musical (APEME), des de 1983 a 1993.
Des del 1984 dirigeix el programa MÚSICA A L’ESCOLA de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, de la Generalitat Valenciana, a través del qual es du a terme un projecte experimental d’innovació educativa musical amb el qual s’hi inicia el procés de normalització de l'ensenyament de la música a l’escola primària i als instituts, amb la regulació del perfil del professorat i conseqüent adscripció d'especialistes de música als centres.
Dirigeix l’equip de música per a la implantació de la reforma educativa impulsada arràn de la LOGSE.
Des de la seua aparició fa 12 anys és el codirector la revista Eufonía, publicació trimestral especialitzada en Didàctica de la Música, dirigida tant als professionals de l’ensenyament reglat de la música com al professoral d’Escoles de Música, i especialistes de Primària i Secundària.
Actualment és el responsable del Programa de Música, adscrit al servei de Formació del Professorat, tot ocupant-se de coordinar, amb l'equip d'assessories dels CEFIREs, el disseny i la realització del conjunt de l'oferta de la Conselleria d’Educació quant a la formació del professorat de música, de primària-secundària i dels Conservatoris Professionals de Música de la Comunitat Valenciana.
Convidat per diferents Universitats espanyoles (País Basc, Granada, Madrid, Castelló, Administracions Educatives Autonòmiques (Múrcia, Madrid, Catalunya) i Moviments de Renovació Pedagògica (València, Astúries, Castelló, Madrid, Castella-La Manxa, Alacant) ve impartint cursos i dirigint seminaris sobre l’educació musical i, en general, sobre l’educació a través de les arts.