INICI HISTÒRIA NOTICIES ACTUACIONS VIDEOS PREMIS L' ESCOLA LA FESTA DISCOGRAFIA CONTACTAR

QUINA VERGONYA…
Notícia apareguda al diari levante-emv.com el divendres 9 d’octubre de 2009 :
Que la federación de sociedades musicales agrupe a 524 bandas de la Comunitat Valenciana y aglutine a más de 200.000 socios, 40.000 músicos y 60.000 educandos no ha servido para impedir que la Generalitat les corte el grifo. Tres datos explican la protesta oficial que ha elevado el presidente de las bandas valencianas por el recorte sufrido. A finales de los años 90, la Conselleria de Educación cubría el 70% de los gastos de personal docente de las escuelas de música. En 2009, esa cobertura pública bajará al 27,3% del gasto, y el resto deberá ser financiado por los educandos y las propias sociedades musicales.”
...se sospecha que este tijeretazo escalonado va más allá de la crisis y que responde a un objetivo premeditado: "ir ahogando a un colectivo de la sociedad civil muy incómodo para la Generalitat, que dice lo que piensa y que en los últimos tiempos ha expresado con datos sus reivindicaciones",...


En primer lloc vull manifestar el meu recolzament a la postura presentada pel president de la FSMCM ( ja era hora ) al denunciar la retallada pressupostària aplicada per la Generalitat a les societats musicals, el que no acabe d’entendre massa bé és allò que vol dir amb l’afirmació "su federación no hace política".
I nosaltres ací, suportant els menyspreus i insults dels polítics valencians…"els músics són més rojos que un titot"...”fills d’una puta”,... (Alfonso Rus president provincial del PP de València).
M’agradaria saber, com a president d’una associació federada qui va proposar "O os sumáis a la política de los grandes eventos o no tenéis nada que hacer". (Esta advertència, segons afirma el president de la federació de bandes, se’ls va comunicar des de la Generalitat ara fa un temps ).
És que no és un gran event la llavor que s’està fent en este país per l’educació musical des de les societats musicals, suportant i patint any rere any la indiferència i el menyspreu per part dels “polítics” ?

“La ayuda pública pasa de cubrir el 70% del gasto de las escuelas de educandos a financiar sólo
el 23%.”. Esta notícia, a més d’indignant no arriba a ser del tot certa ja que amb l’ajuda del 70% es costejava la Seguretat Social del professorat de música, què passa amb la resta de partides?: nòmines del professorat, telèfon, llum, material d’oficina, instruments, manteniment d’infraestructures, etc.

Em pregunte perquè la Federació ha tardat tant en denunciar el tema que venim patint les societats musicals des de fa tants anys, serà que si s’acaben les ajudes a les bandes, la Federació deixarà d’existir…? ( tinguen en compte que les bandes continuarem existint passe el que passe ).
Em negue rotundament a reconéixer allò de “ tenim el que ens mereixem”, encara que en moments de debilitat haja pogut arribar a creure que fóra veritat.

NOTÍCIA COMPLETA
:
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2009/10/09/consell-ahoga-bandas/639865.html
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2009/10/09/o-sumais-politica-grandes-eventos-o-nadabr/639866.html
NOTÍCIA RELACIONADA:
apareguda al diari levante-emv.com el divendres 27 de novembre de 2009
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2009/11/27/bandas-vaticinan-escuelas-musica-anos-consell-sube-ayuda/655390.html